Az Office 365-tel bővült a Microsoft szoftverajándékozási programja

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy szoftverajándékozási programjában elérhető teszi az Office 365 for NGO, azaz nonprofit szervezetek számára fejlesztett verzióját, ami ezen szervezetek számára is lehetővé teszi, hogy viszonylag kis anyagi ráfordítással felhő alapú munkaeszközre váltsanak.

Hirdetés

Az érdeklődő nonprofit szervezetek a Civiltech oldalán regisztrálhatnak és küldhetik el igényüket - ez a szervezet segíti a hazai alapítványokat és nonprofitokat abban, hogy kevés anyagi befektetéssel juthassanak modern számítástechnikai eszközökhöz és szoftverekhez. A Civiltech 2008-ban indult, jelenleg mintegy 800 regisztrált szervezet van az adatbázisában, és fennállása óta 920 sikeres adományozást hozott tető alá, melyek piaci értéke körülbelül egymilliárd forint. A Civiltechen keresztül történő igénylés nyomán a szervezetek ugyan ajándék licenceket kapnak, a szolgáltatásért viszont fizetni kell, általában a licencek értékének 4-10 százalékát, amit a Civiltech működésének finanszírozására fordít. Egy igénylés átfutási ideje általában 8-10 nap.

„A szoftveradományozási program legújabb bővítése lehetővé teszi a nehéz helyzetben működő szervezetek számára is, hogy az Office365 előnyeit kihasználva a legmodernebb eszközöket használják fel a napi munkájuk és a különféle jószolgálati tevékenységük elvégzése során." - mondta a sajtótájékoztatón Ónodi István, a Civiltech munkatársa.

Egy hazai szervezet, az Önkéntes Központ Alapítvány már az ajádékozási program kiterjesztése előtt lehetőséget kapott arra, hogy átálljon az Office 365-re, illetve a SharePointra. A szervezet egyik legfontosabb feladata, hogy kapcsolatot biztosítson a munkát kereső önkéntesek és az önkénteseket kereső szervezetek között. Ezt a honlapján elérhető adatbázison keresztül teszi lehetővé, amelyben körülbelül 1200 regisztrált fogadó szervezet teszi közzé folyamatosan a náluk elérhető feladatokat, tevékenységeket. Az önkéntesek közül 5-6 ezren regisztráltak, ám a magánszemélyek számára nem kötelező a regisztráció, ezért ennél jóval nagyobbra tehető az ÖKA rendszerén keresztül közvetített önkéntesek és munkák száma. Az adatbázist naponta több száz érdeklődő látogatja.

Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programjának magyarországi vezetője elmondta, hogy a Microsoft 2005. november 29-e óta 2,9 millió dollár értékben segítette a hazai nonprofit szervezetek működését, ebből 2,2 millió dollárnyi adomány volt szoftverlicenc.

Azóta történt