Az EU bólintott, de a britek így is felrúgják a Microsoft nagy tervét

Hiába hagyta jóvá az EU a Microsoft és az Activision üzletét, a britek kitartanak a felvásárlás blokkolása mellett.

Hétfőn az EU jóváhagyta az EU és az Activision 69 milliárd dolláros üzletét, azonban a brit versenyhatóság még aznap jelezte: kitartanak korábbi álláspontjuk mellett, és blokkolják a felvásárlást.

Hirdetés

Most további részleteket is közöltek: a brit trösztellenes hatóság azt mondja, nem akar ellenséges környezetet teremteni a tech cégeknek, a 69 milliárdos felvásárlás megállítása nem erről szól.

A brit kormánytól független CMA döntése nagy vihart kavart, a Microsoft elnöke az elmúlt 40 évük  legsötétebb napjának is nevezte. Míg a britek a felhős gamingpiacot féltik, a Microsoft elnöke szerint a hatóság aláássa a bizalmat Nagy-Britanniában a tech ágazat kapcsán, miközben a törvényhozók növekedést akarnak elérni tudomány és fejlesztések terén.

A CMA továbbra is kiáll korábbi döntése mellett, úgy is, hogy a Microsoft jelezte, a fellebbezésben az EU döntését is felhasználja majd igazának bizonyítására.

A CMA szerint azonban ez egy olyan szektor, ahol gondoskodniuk kell róla, hogy a verseny legjobb feltételeit teremthessék meg és támogathassák, a kis és nagy cégek is virágozhassanak.

A Microsoft jelezte, hogy az amerikai FTC döntése ellen is küzd majd (az USA-ban is blokkolnák a felvásárlást).

Azóta történt

Előzmények