Hirdetés

2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Utód nélkül távozott a Microsoft Magyarország vezetője

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Microsoft

Az amerikai pénzügyi év végén, saját döntésére távozik a Microsoft Magyarország éléről Szentkuti Gabriella.

A vállalat mai közleménye emlékeztet rá, hogy Szentkuti Gabriella 2014 augusztusában stratégiai igazgatóként csatlakozott a céghez, majd kiemelkedő teljesítményének köszönhetően 2015. július 1-től a Microsoft Magyarország ügyvezetői pozícióját töltötte be.

A szokásos búcsúztató szövegben szerepel, hogy Szentkuti Gabriella az elmúlt három évben hozzájárult a magyar leányvállalat kiváló eredményeihez, irányítása alatt a felhőszolgáltatások használata ugrásszerűen megnövekedett a piacon. Vezetése és üzleti kezdeményezései jelentős szerepet játszottak a hazai ügyfelek és szervezetek korszerűsítésének felgyorsításában és digitális transzformációjuk elősegítésében.

A távozás közvetlen és közvetett okairól viszont nem beszélnek, és meglepő módon – hiszen ilyenkor általában a távozó vezető helyére érkezőt is megnevezik – azt közlik, hogy Szentkuti Gabriella utódját a későbbiekben jelenti be a vállalat.

Mivel a cég igen szigorú bizalmassággal kezeli azt a hazai leányvállalatot gyakorlatilag teljesen felforgató eseménysorozatot, mely a Microsoft belső vizsgálata során nagyon komoly korrupciógyanús történésekre világított rá, most sem tudni, hogy a vezető távozása kapcsolatban áll-e ezekkel az ügyekkel.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.