2019. április 26., péntek

Gyorskeresés

Fejlesztői díjakat adott át a Microsoft Magyarország vezetője

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója az „Innovációs Díj 2011” három kategóriagyőztesének nyújtotta át az elismerést igazoló plakettet és a díjakhoz járó támogatáscsomagot.

A tavaly decemberben negyedik alkalommal meghirdetett „Innovációs Díj 2011” pályázatra minden Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező vállalat és magyar állampolgárságú magánszemély jelentkezhetett – a pályamunkák benyújtását 2011. február 28-ig várták a szervezők. A határidőig összesen 14 pályamű érkezett, amelyeket a Microsoft Magyarország fejlesztői és platformevangelizációs üzletágának munkatársai üzleti és szakmai szempontok szerint értékeltek.

Hirdetés

Az eredményhirdetést követően 3 alkalmazás fejlesztői vehették át a kategória-díjakat Drajkó Lászlótól, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójától:

 • a „Webes alkalmazás” kategóriában a Grape Solutions Kft. Pluto címen benyújtott alkalmazásával nyerte el az első helyet
 • az „Okostelefon-alkalmazás” kategóriában a Kinabalu Innovation Ltd. és a Response Kft. SurfCube alkalmazása, illetve a Distinction Kft. Cocktail Flow elnevezésű fejlesztése megosztva érdemelte ki az első helyezést
 • a „Felhőben futó alkalmazás” kategóriában az mS Systems Kft. Mobil Taxicsekk nevű alkalmazása bizonyult legjobbnak.

A kategóriagyőztesek az „Innovációs Díj 2011” plakett mellett az alábbi díjazásban részesültek:

 • egyedi témájú háromnapos tanfolyam a fejlesztőcsapat tagjai számára,
 • szabadon választott könyvekből álló szakkönyvcsomag,
 • Microsoft hardvercsomag.

A „Felhőben futó alkalmazás” kategóriába jelentkezők egyidejűleg részt vehettek a Microsoft által „Az Ön üzlete. Az Ön hírneve.” címmel meghirdetett regionális pályázaton is, ahol – a benyújtott fejlesztés nemzetközi életképességét vizsgáló szempontok alapján történő elbírálás eredményeként – további díjakat is elnyerhettek.

Az idén első alkalommal meghirdetett „Az Ön üzlete. Az Ön hírneve.” pályázattal az egyre inkább fókuszba kerülő felhő-számítástechnika (cloud computing) regionális eredményeire kívánta felhívni a figyelmet a Microsoft. A pályázók nevezésükkel arra is esélyt kaptak, hogy fejlesztésük regionális szinten, Közép- és Kelet-Európában is elnyerje a legjobb alkalmazásnak odaítélt díjat.

A 20 beérkezett pályázatot háromtagú szakmai zsűri értékelte a megoldás újszerűsége, a mögöttes üzleti modell megvalósíthatósága, illetve a felhő-számítástechnika által kínált lehetőségek kihasználásának figyelembe vételével.

A zsűri döntése alapján a „Az Ön üzlete. Az Ön hírneve.” pályázat végeredménye:

 • 1. díj: SDA Informatika Zrt. – UniPoll alkalmazásuk elismeréseként nettó 1 millió forintos pénzjutalomban részesültek,
 • 2. díj: NetAcademia Oktatóközpont – SilverTrain elnevezésű pályázatukkal nettó 750 ezer forintos pénzjutalmat vehettek át,
 • 3. díj: Integrated e-Solutions 2000 Kft. – IntelliCassa fejlesztésük eredményeként nettó 500 ezer forintos pénzjutalmat kaptak.

Az abszolút győztes SDA Informatika Zrt. képviselői részt vehetnek a 2011. június közepén megrendezendő regionális döntőben is, egyben egy fő számára érvényes meghívást nyertek a 2011 júliusában Los Angelesben megtartandó WPC szakmai rendezvényre.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.