Hirdetés

Komoly szervezeti átalakítások a Microsoft Magyarországnál

A Microsoft Magyarország ma jelentette be, hogy átalakult a cég felső vezetése. A kiadott közlemény szerint Goldschmied Andrea üzletág-igazgató újonnan kialakított szervezeti egysége élén a Microsoft teljes, az egyéni vásárlók és a konzumer piac felé történő értékesítési feladatokért felel. Eddig külön szervezetek végezték a számítógépek, a szórakoztató, illetve a mobileszközök piacra juttatását, az ebből adódó felesleges párhuzamosságok szűnnek most meg. A vállalat egyben hangsúlyozza az egyéni vásárlók minél magasabb szintű kiszolgálásának stratégiai jelentőségét akkor, amikor az egyik legmeghatározóbb piaci trend az IT-megoldások fogyasztóközpontúvá alakulása.

Goldschmied Andrea (egy kis megszakítással) 2005-től a Microsoft Magyarország munkatársa, 2008 óta a számítógépgyártó vállalatokkal való kapcsolattartásért felelős igazgatója volt. A bölcsész végzettségű igazgató asszony 2009-ben a Microsoft legmagasabb szintű elismerésében, a Bill Gates által jegyzett Chairman’s Awardban részesült.

Hirdetés

Nagyobb figyelmet fordítanak az állami beszerzésekre

A cég úgy ítéli meg, hogy a magyar közszféra működési hatékonysága leginkább a megfelelő informatikai eszközök használatba vételével növelhető. Ezért a Microsoft Magyarország erre a területre két vezetőt is kinevez, hogy megoldásait minél megfelelőbben juttathassa el az érintett szervezetekhez. A közigazgatási intézmények részére történő értékesítésért Sagyibó Viktor kormányzati üzletág igazgató, míg az oktatási és kulturális intézmények kiszolgálásáért Lerch Attila oktatási üzletág igazgató felel a jövőben, mindketten az ügyvezető igazgatónak számolnak be.

Sagyibó Viktor 2008-tól dolgozik a Microsoftnál. Kezdetben a szolgáltatási üzletág kereskedelmi vezetőjeként tevékenykedett, majd az oktatási területet vezette. Ő volt felelős többek között a Tisztaszoftver megállapodásért, valamint azért, hogy az oktatási intézmények hatékonyan vegyék használatba a Microsoft megoldásait.

Lerch Attila 1999-től a Microsoft munkatársa, legutóbbi pozíciójában a vállalat kormányzati, társadalmi és sajtókapcsolataiért felelős igazgatójaként dolgozott. A társadalmi kapcsolatokért való felelősség megtartása mellett Lerch Attila azért felel majd, hogy a magyar társadalom és gazdaság fejlődése szempontjából kulcsfontosságú oktatási területen a diákok és hallgatók a legmodernebb szoftvereszközökkel a legkorszerűbb, nemzetközi szinten is versenyképes tudást szerezhessék meg, ehhez pedig tanáraik és oktatóik a legjobb partnerek lehessenek.

Tisztább szerkezet

Drajkó László, a kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozta az átalakításról: „Ügyfeleink, értékesítő és fejlesztő partnereink értékelik, ha tisztán átlátható, egyértelmű felelősségi körök mentén szerveződő formában dolgozunk velük együtt. Két kereskedelmi igazgatónk, Ferencz Gyula és Kali István a nagyvállalati, illetve a kkv-értékesítésért felel, a nagyvállalati szolgáltatásokért felelős igazgatónk, Hajagos Péter, a támogatási és projektmegvalósítási tevékenységünket vezeti. A fejlesztői közösséggel való kapcsolattartásért, a legújabb technológiáink használatba vételéért Kollár László felel. Üzleti működésünkkel és termékeink hatékony piaci megismertetésével Sarusi Gyula marketing- és operatív igazgató foglalkozik, HR-igazgatónk Fekete Judit, míg a pénzügyi igazgató Kadocsa Fanni.”

Azóta történt

Előzmények