Az elmúlt 40 év legsötétebb napját emlegeti a Microsoft

Brad Smith, a Microsoft elnöke kemény szavakkal bírálta a briteket, miután azok megállították az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását.

Brad Smith, a Microsoft elnöke kijelentette: a brit hatóságok azon döntése, hogy megakadályozzák az Activision Blizzard felvásárlását, megingatta a bizalmat Nagy-Britanniában, mint a tech szektor egyik otthonában.

Mint emlékezetes, a CMA azért blokkolta az üzletet, mert attól tart, hogy az elnyomná a versenyt a felhős piacon. Brad Smith kemény szavakkal reagált: a Microsoft Nagy-Britanniában eltöltött, elmúlt négy évtizedének legsötétebb napjának nevezte a történést. Szerinte rossz üzenetet küldenek Nagy-Britanniáról a globális tech iparnak. Hozzátette: ha a brit kormány befektetéseket akar, munkahelyeket akar teremteni, akkor meg kell vizsgálnia a CMA szerepét, a hatósági struktúrát, ezt a tranzakciót és az üzenetet, amit küldtek a világnak.

A brit miniszterelnökségi szóvivő szerint az ország extrém módon vonzó tech szektort tud felmutatni, a játékipara is növekszik, a cégekhez pedig proaktív módon állnak.

Smith elárulta, hogy a brüsszeli hatóságokkal hatékonyan tudtak együttműködni, szemben a brit féllel. A Microsoft állítólag minden kérdést megválaszolt, és állt a rendelkezésükre, de a CMA nem kereste őket. Így Smith szerint az üzenet világos, az EU vonzóbb hely céget indítani, ha valaki egyszer el akarja adni azt.

A CMA megvédte döntését, szerepük állítólag a versenyképes brit környezet biztosítása a cégek számára, a növekedés lehetővé tétele. A CMA döntése független, hangsúlyozták, amit a riválisokra gyakorolt, várható hatás alapján hoztak, és helyesnek tartanak. Kiemelték, hogy az USA hatósága (FTC) is blokkolni szeretné az üzletet.

A Microsoft agresszív fellebbezést emleget, ilyenkor a cég újabb érveket nyújthat be, amelyek megnyugtatnák a hatóságokat. Bíznak is a sikerben, ugyanis közben 10 éves megállapodást írtak alá a spanyol felhős gaming platformmal, az Nware-rel.

Azóta történt

Előzmények