Hozzáférhető a Microsoft IoT-platformja

Az ígéret szerint olyan átfogó, minden részletre kiterjedő szolgáltatásról van szó, mely jelentősen megkönnyíti az IoT-eszközök menedzselését.

A vállalat bejelentette, hogy nyilvánosan is elérhetővé vált a Microsoft IoT Central platformja, amelyet a tavaszi hannoveri nemzetközi ipari szakvásáron mutattak be először a nagyközönségnek. Ez az átfogó szoftverszolgáltatás (Software-as-a-Service, azaz SaaS megoldás) dedikált felhőalapú technológiai platform nélkül teszi lehetővé az intelligens IoT eszközök egyszerű összekapcsolását, felügyeletét és kezelését. Mint a hivatalos közleményben felhívják rá a figyelmet, nincs szükség robusztus, vállalati szintű IoT megoldások kidolgozására és telepítésére, el lehet felejteni, hogy a tipikus internetes projektek bonyolultak, nehezen irányíthatók és költségigényesek: a Microsoft IoT Central egyszerű és átfogó árképzéssel könnyíti meg a biztonságos IoT környezet létrehozását, miközben a szükséges hozzáférési jogosultságok menedzseléséhez az iparág vezető adatvédelmi szabványait és technológiáit használja fel.

Kiemelik, hogy ezzel a végponttól végpontig terjedő, beépített biztonsági funkciókkal felvértezett megoldással másodpercek alatt csatlakoztathatók az intelligens készülékek. A Microsoft IoT Central skálázhatóvá teszi az IoT megoldást, az igények bővíthetők, függetlenül attól, hogy csak néhány vagy több tízezer okoskészüléket kapcsolnak össze rajta. A testre szabhatóságot tovább erősíti, hogy az IoT Central az Azure IoT platformszolgáltatásaival (PaaS, Platform-as-a-Service) közösen is elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények