Hirdetés

Ingyenes Windows Phone könyv a Microsofttól

Windows Phone fejlesztés lépésről lépésre címmel ingyenesen letölthető szakkönyv jelent meg a Microsoft Magyarország gondozásában. A kötetet olyan szakemberek írták, akik behatóan értenek a platform programozásához és kezeléséhez. A vállalat közleménye szerint a könyvben a fejlesztők mindent megtalálnak egy helyen, ami az alkalmazások készítéséhez szükséges.

A Windows Phone piactéren ma több mint 53 ezer alkalmazás érhető el, közülük 268 magyar, és ebből 183-at hazai diákok készítettek. Magyar fejlesztők szeptember óta tehetnek közzé appokat a globális piactéren.

A 340 oldalas kötetben a szerzők azokat az ismereteiket adják át, amelyek segítenek a Windows Phone fejlesztésbe frissen bekapcsolódó érdeklődőknek megismerni a platform legfontosabb alapelemeit, és egyúttal betekintést adnak annak működésébe és használatába is. Kitérnek a felhasználói élmény tervezésétől kezdve az alkalmazások életciklusának bemutatásán át a Mango-játékok részletes elemzéséig szinte mindenre.

„A Windows Phone alapú Nokia eszközök hazai bevezetésének küszöbén különösen fontos, hogy a hazai fejlesztői közösség számára egyszerű és közérthető formában eljuttassuk a platform programozásához szükséges alapismereteket. A könyv nyelvezete és szerkezete olyan, hogy ne csak a száraz elméletet, hanem a gyakorlati készségeket is könnyedén elsajátíthassa bárki, legyen az más okostelefon-platformra fejlesztő vagy a .NET, Silverlight technológiákkal újonnan ismerkedő kolléga” – mondta Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformtechnológiai szakértője.

A Microsoft Windows Phone platform fejlesztését átfogó könyv bárki számára szabadon hozzáférhető, és ingyenesen letölthető a Microsoft Magyarország fejlesztői portáljáról. Az írók a könyv anyagából Train4Business Mango címen egy előadássorozatot is tartottak, amelynek felvétele a könyvvel együtt megtalálható a weboldalon.

Azóta történt

Előzmények