A Microsoft keresi Magyarország legjobb fiatal csapatát

A Microsoft Magyarország ma jelentette be, hogy újra keresik az ország legjobb, fiatalokból álló startupját. A csapatok december tizennegyedikéig jelentkezhetnek a világ egyik legnagyobb technológiai versenyének hazai képzésére, az Imagine Cup Academy-re, amelyen segítséget kapnak ötletük megvalósítására, továbbfejlesztésére és piacra vitelére. A képzési program az Imagine Cup magyarországi döntőjével zárul, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a verseny regionális döntőjében, ahonnan a legjobb hat csapat fog részt venni a globális megmérettetésen, amelyet jövő júliusban rendeznek Redmondban.

Az idei versenyen nagy sikert ért el egy magyar csapat

Idén nyáron a magyar TEP team kiemelkedően szerepelt a világdöntőn. A szegedi fiatalokból álló TEP alkalmazásának lényege, hogy a mobiltelefonon nevelt virtuális állatka valós sportteljesítményre ösztönzi a felhasználót, így járul hozzá egészsége megóvásához. A fejlesztésre már idejekorán felfigyelt a zsűri, így a TEP végül az Innováció kategória második helyezése mellett az AppCampus különdíját is elnyerte, amely összesen harmincezer dollárt és rengeteg szakmai támogatást jelentett a fiataloknak. Ezen kívül a Traction Tribe is érdemesnek tartotta a csapatot a befektetésre.

Komplex feladat, vállalkozási ismeretek

Az Imagine Cup lényege nemcsak az, hogy a csapatok érdekes, jól működő alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal rukkoljanak elő, de azt el is kell „adniuk” a zsűrinek, azaz bizonyítaniuk kell ötletük hasznosságát és esélyét az üzleti sikerre. A verseny végigköveti egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig. Ez olyan szintű képzettséget és felkészültséget igényel az indulóktól, amelynek kevesen képesek tökéletesen megfelelni – ebben hivatott segíteni a képzési program.

Idén Imagine Cup Academy képzési szakasz kibővül, a tavalyi tíz helyett idén akár húsz csapatnak is lehetőséget biztosít a fejlődésre. Nagy hangsúlyt kap a prezentációs készség és technika annak érdekében, hogy a fiatal csapatok minél hatékonyabban tudják eladni ötleteiket a lehetséges befektetőknek. Az Imagine Cup helyi döntőjére áprilisban, a regionális megmérettetésére pedig májusban kerül sor. Júniusban pedig már a világversenyre készítik fel a csapatokat a Microsoft.

Az Imagine Cup Academy képzésrere a hivatalos weboldalon lehet jelentkezni december 14-ig.

Azóta történt

Előzmények

  • Szép a matek, de ma még kicsit bűzlik

    Az Azure és Office365 előfizetéseket (szinte) ingyen adja a Microsoft nagyvállalati partnereinek, hátha ráharapnak. Így azért mást jelentenek a számok.

  • Microsoftos felhőre ment a Debreceni Egyetem

    A felhőalapú levelezést és az Office 365 szolgáltatásait minden debreceni egyetemista ingyenesen veheti igénybe a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának köszönhetően.

  • Két díjat is nyertek a szegedi fiatalok a Microsoft világversenyén

    Az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezése mellett a finn AppCampus különdíjat is bezsebelte a szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztői csapat, a Tep a világ egyik legrangosabb technológiai versenyén.