Elindult a Microsoft Imagine Cup

A cég mai közleményében jelentette be, hogy a verseny történetének eddigi legmagasabb, mintegy 300 ezer dolláros összdíjazásával indul útjára világszerte, így Magyarországon is az Imagine Cup. A világ egyik legrangosabb technológiai megmérettetésének döntőjét idén az oroszországi Szentpéterváron rendezik, a magyar diákok pedig hazai elődöntőn keresztül mérhetik össze a különböző Microsoft platformokra – Windows 8-ra, Windows Phone-ra és Windows Azure-ra – készített innovatív alkalmazásaikat.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt indította útjára az Imagine Cupot, és az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió tanuló vett részt a versenyen. Magyarországról diákcsapatok egy helyi elődöntőn keresztül juthatnak ki a világverseny fináléjára: ez esetben a csapatoknak a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kell alkalmazásokat készíteniük Microsoft-platformokra, s ezeket 2013. április 4-én személyesen is be kell mutatniuk. A kategóriák legjobbjait egy rangos zsűri választja ki, és ők hazánkat képviselve utazhatnak a szentpétervári fináléra, ahol a fenti kategóriákban első helyezést elnyerő csapatokat 50 ezer, a másodikat 10 ezer, a harmadikat pedig 5 ezer dollárral jutalmazza a zsűri. Az országos döntőre 2013. március 10-éig a Microsoft Magyarország fejlesztői portálján keresztül nevezhetnek a csapatok.

A 2012-ben rendezett versenyen egy magyar csapat, a Turtle Games sokat ígérő pályája indult el a Rum Run nevű stratégiai kereskedő játékkal. A Kapos Ádám, Kiss Dávid, Pregardt-Paur Róbert és Pintér Márk által készített Windows Phone-alkalmazás az okostelefon-alkalmazás kategóriában harmadik helyezést ért el a döntőben. Az általuk készített játék célja, hogy egyszerű, közérthető eszközökkel tanítsa meg a fejlődő és fejlett országok lakóinak egyaránt, hogyan kezeljék rendelkezésre álló erőforrásaikat, hogyan aknázzák ki lehetőségeiket, támogassák embertársaikat és biztosítsák a fenntartható fejlődést.

Azóta történt

Előzmények