Augusztusban jön az Internet Explorer 8 második bétája

Hirdetés

A Microsoft Tech Ed 2008 rendezvényén tegnap Bill Gates is utalt rá, de a hivatalos fejlesztői blogban is bejelentették, hogy az Internet Explorer következő tesztverziója, a béta 2 augusztusban érkezik meg.

A bejegyzésben Tony Chor, a fejlesztői csapat vezetője közli, hogy az elsősorban a fejlesztőknek szánt első tesztverzió után a következő, már az átlagfelhasználót is megcélzó változat sokat megmutat majd az IE 8 új tulajdonságaiból (ezek közül leginkább a webes szabványokhoz való viszonyára kíváncsiak a legtöbben), de az ígéretek szerint tartalmaz jó pár olyan extrát is, amelyek állítólag jelentősen megkönnyítik a web használatát. A béta 2 már nem csak a három kiemelt, hanem több mint 20 nyelven lesz elérhető, így magyarul is. Chor leírja, hogy augusztusig még lázas munka folyik, s komolyan számítanak a felhasználói visszajelzésekre. A végleges verzió a bejelentés szerint az év végén várható.

A böngészők versenye tehát folytatódik, hiszen a hírek szerint ma jelenik meg a Firefox 3.0 RC2, így az új változat kiadásában a Mozilla valamivel előbbre tart, s ráadásul a legfrissebb kimutatás szerint a Firefox piaci részesedése megközelíti már a 20 százalékot, melyet fejlesztői az új verzió kiadásával el is akarnak érni. Az Internet Explorer viszont lassan, de folyamatosan teret veszít – igaz, még így is bőven fölötte járnak a 70 százaléknak.

Azóta történt

Előzmények