A Microsoft kijavította a Hotmail súlyos hibáját

Hirdetés

Kisebb botrány kerekedett abból, hogy az év végén a Microsoft levelezőszolgáltatásának, a Hotmailnek a felhasználói közül néhány ezren meglepve tapasztalták, hogy a webes tárhelyről eltűntek régebbi leveleik, üresen találták a mappákat, a program pedig új felhasználóként üdvözölte őket.

A felháborodott bejegyzésekre Chris Jones, a Windows Live-ért felelős alelnök reagált a hivatalos blogban. Jones elismerte a hibát, és bocsánatot kért a történtek miatt. Mint írja, a szerverek közötti terheléselosztási folyamat során összesen 17 335 felhasználói fiókból tűntek el a levelek; pontosabban: a felhasználók nem érték el őket (2010-es augusztusi adatok szerint a Windows Live Hotmail a világ legnagyobb webes levelezőszolgáltatása 364 millió regisztrációval, utána az Amerikában és Ázsiában népszerű Yahoo! – 280 millió –, majd a Gmail következik – 191 millió).

A közleménynek számító bejegyzés szerint a Microsoft január másodikán estére azonosította a probléma okát, majd ezek után az érintett postafiókokban visszaállították a korábbi állapotokat. Jones megígérte, hogy alaposan kivizsgálják a történteket, hogy megelőzzék a hasonló jövőbeli hibákat.

Azóta történt

Előzmények