A Microsoft megmondta: ezért hiba blokkolni az Activision felvásárlását

A Microsoft fellebbezett a britek döntése ellen, és az indoklást is közzétették arról, hogy miért hiba megállítani az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását.

Az EU és Kína is rábólintott az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros, Microsoft általi felvásárlására, de Nagy-Britannia trösztellenes hatósága nem.

A CMA még áprilisban blokkolta az üzletet, mert az szerintük ártana versenynek a felhős gaming piacán – mindez hatalmas felháborodást váltott ki a Microsoft elnökéből is, aki az elmúlt 40 év legsötétebb napját emlegette.

Ahogyan ígérte a Microsoft, fellebbezett a döntés ellen, és végül kiadták az érveik összegzését is. Alapvető hibákat említenek a döntés kapcsán.

A Microsoft szerint téves, hogy erősen gyengülne a verseny a brit felhős gaming piacán, ha megtörténik a felvásárlás. A CMA a cég szerint alapvetően hibásan kalkulált, nem vette figyelembe a natív gamingszektort sem. A cég azt mondja, a hatóság félreérti a felhős gamingpiacot és az üzlet következményét. Túlbecsülik a felhős gaming jelentőségét, népszerűségét és a Microsoft helyzetét ezen belül. Elutasítja továbbá a hatóság azon javaslatok megfontolását, amelyeket az iparág és a nyilvánosság támogatott, mondja a redmondi óriás. Ők maguk bíznak a fellebbezésük erejében, és a vállalásaikban, amelyek növelnék a versenyt és a választást.

A Microsoft az USA-ban is fellebbezett, ott az FTC próbálja blokkolni az üzletet, mert a hatóság szerint az elnyomná a versenyt.

Azóta történt

Előzmények