Hirdetés

Újra lesz Kódpárbaj programozási verseny

A Microsoft Magyarország és az evosoft Hungary Kft. negyedik alkalommal hirdeti meg a Kódpárbaj AntMe! programozási versenyt.

Hirdetés

A versenyzőknek a májusban megrendezett Kódpárbaj 3-hoz hasonlóan most is egy képzeletbeli mezőn élő hangyaboly tagjainak viselkedését kell leprogramozniuk. A hangyák élelemgyűjtéssel, valamint bogarak és rivális hangyabolyok tagjainak legyőzésével gyűjthetnek pontokat. A játékot várhatóan több fordulóban rendezik meg, melyek legjobbjai egy „bajnokok ligája”-jellegű döntőben mérhetik össze képességeiket. Az előző versenyt idén májusban a Skynet nevű csapat nyerte meg, így nem volt kérdés, hogy a mostani verseny fő kihívása a „Skynet uralmának” megdöntése.

A játékkal a Microsoft Magyarország és az evosoft Hungary Kft. célja a szórakoztatás mellett az, hogy minél több jelenlegi, vagy potenciális fejlesztővel ismertessék és szerettessék meg a C# programnyelvet és a Visual Studio fejlesztési környezetet. A játékosok számára ezért a szervezők a játékot bemutató részletes tananyag mellett egy előre definiált „sablon-hangyabolyt”, teljes szimulációs környezetet és C# tankönyvet is biztosítanak. Ezek segítségével már minimális programozási ismeretekkel is létrehozhatók tökéletesen működő hangyakolóniák, így a versenyzők a szoftveres nehézségek leküzdése helyett a legjobb stratégiák, és az azokat megvalósító algoritmusok kidolgozására összpontosíthatják energiáikat.

  • Nevezési határidő: 2011. október 17., hétfő, 8:00 óra
  • A verseny kezdete: 2011. október 18., kedd, 19:00 óra
  • A győztes díja: egy Windows Phone 7 Mango telefonkészülék

A verseny napján az érdeklődők élő adásban követhetik a beküldött hangyabolyok harcát bemutató online közvetítést a Microsoft fejlesztői honlapján, a devportal.hu/tv oldalon. A konkrét feladat, a teendők, az AntMe! csomag letöltési címe, és minden további részlet elérhető a verseny hivatalos weboldalán.

Azóta történt

Előzmények