A Microsoft mindent bevet: új központ Európában, kedvezmények, nyereményjáték

A Microsoft ma a cannes-i nemzetközi reklámfesztiválon jelentette be, hogy a 2009-es üzleti évben (ez a Microsoft esetében: 2008. július 1. – 2009. június 30.) megnyitnak Európában egy keresőtechnológiai központot (Search Technology Center – STC), melynek célja az lesz, hogy komoly támogatást nyújtson a Live Search szolgáltatás bővítésében és piaci súlyának növelésében.

A bejelentés kapcsán Kevin Johnson, a Microsoft platformokért szolgáltatásokért felelős elnöke elmondta, hogy cége Európában komoly részesedéssel rendelkezik az internetes szolgáltatások és reklámok területén, ezért is akarják még jobban megvetni itt a lábukat, hogy innen elindulva a világ más részein is javítsanak piaci helyzetükön.

Azt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, hogy hol lesz a központ, de azt lehet tudni, hogy a 2005-ben Pekingben megnyitott hasonló intézmény mintájára alakítják majd ki. A Microsoft egyébként további befektetéseket is tervez Európában, például jövőre a DRIVEpm médiahálózatba be akarják kapcsolni az észak-európai országokat is (jelenleg Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban vannak jelen).

Live Search

A Yahoo! felvásárlásának kudarca nem látszik meg a világcégen, s a Microsoft az ilyen nagy volumenű befektetések mellett apróbb lépésekkel is igyekszik nagyobb szeletet kihasítani magának a hirdetési tortából. Mi is beszámoltunk az úgynevezett Live Search Cash Backről, ahol vásárlási kedvezményt kapnak a cég keresőjét használók, de néhány hete megy már az a pókerszerű játék is, ahol minden egyes keresésre kapunk három virtuális kártyát, s ha azonosak, akkor megnyertük a rajta lévő ajándékot.

Azóta történt

Előzmények