Új nevet és logót kapott a Microsoft új böngészője

A tegnap kezdődött szakmai konferencián, a Microsoft Build rendezvényen egy marketingszempontból fontos bejelentést is tett a cég. Mint ismeretes, a készülő új operációs rendszer, a Windows 10 egyik húzó elemének szánják, hogy vadonatúj böngészővel jelentkeznek. A Windowshoz kapcsolódó – egyben sokak számára „az internetet jelentő” – Internet Explorert egy új böngésző váltja le, melyet eddig csak munkanevén, Project Spartanként ismertünk meg.

Bár sokan vélték úgy, hogy a Spartan elég jó név ahhoz, hogy márkanévként, brandként is megtartsák, azoknak lett igazuk, akik úgy gondolták, hogy a Microsoft valami mással fog előállni a végleges változatnál. Tegnap közölték ugyanis, hogy az új böngésző neve Microsoft Edge lesz (habár a bemutató videóból világos, hogy mire utal a név, lefordításával egyelőre nem próbálkoznánk).

A böngésző új logót is kapott, méghozzá a korábbi nyilatkozatokhoz képest némileg meglepőt. A Spartan marketinges kommunikációja ugyanis folyamatosan azt sugallta, hogy a Microsoft végleg le kíván zárni egy korszakot, mivel az Internet Explorer sikerei ellenére is számtalan rossz emléket hordoz nevében – főként a mára már hírhedtté vált 6-os verzió miatt –, ezért teljesen új lapot nyitnak, új korszakot kezdenek. De vagy ez a szöveg volt szándékosan félrevezető, vagy pedig közben gondolták meg magukat, ugyanis az új logó a régi egy átalakított változata. És erről persze eszünkbe juthat, hogy valójában azért kapta a program az Edge nevet: hogy a kezdő „E”, és így a logó is megmaradhasson. Vagyis az „internetet” kereső felhasználó továbbra is könnyen megtalálja a kis kék ikont.

Microsoft Edge logó
[+]

Microsoft Edge - Internet Explorer logók
[+]

 

Azóta történt

Előzmények