Hirdetés

A Microsoft bezárja a CodePlexet

A GitHub mindent visz, nincs már értelme saját kódtárakat fenntartani.

Hirdetés

A hivatalos blogon jelentette be a múlt hét végén Brian Harry, a Microsoft Cloud Developer Services vezetője, hogy a vállalat december közepén végleg bezárja a 11 éve működő CodePlex programtárat.

Harry bejegyzésében utal arra, hogy másokhoz hasonlóan ők is azért állítják le a szolgáltatást, mivel az elmúlt években a GitHub népszerűsége töretlenül nőtt, a nyílt forrású fejlesztők ide migrálták projektjeiket, a CodePlex felhasználóinak száma folyamatosan csökkent – mi több, maga a Microsoft is a GitHubra vitte át az ilyen fejlesztéseit.

A blogbejegyzés megjelenésével párhuzamosan letiltották az új projektek létrehozását, a következő lépés októberben következik, amikor megszüntetik a módosítási lehetőséget, majd december 15-én teljes egészében megszüntetik a szolgáltatást – előtte készítenek egy teljes biztonsági mentést a tartalmakról. A leállításig az anyagok letölthetőek, a Microsoft hamarosan megjelentet egy eszközt, mellyel abban segítik a fejlesztőket, hogy migráljanak a GitHubra, ha eddig még nem tették meg.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények