Az EU szerint árthat a piacnak a Microsoft és az Activision nagy üzlete

Trösztellenes vizsgálatot kezd az EU a Microsoft és az Activision felvásárlási üzlete kapcsán.

El kell majd oszlatnia az EU aggodalmait a Microsoftnak, miután az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlása kapcsán végül tényleg teljes trösztellenes vizsgálatot indít a régió.

Míg a Microsoft azt reméli, hogy a felvásárlással a Sony, a Tencent és a többi rivális ellen jobban tud majd teljesíteni, addig ezzel párhuzamosan az EU figyelmeztetett, hogy az előzetes vizsgálata szerint a tranzakció jelentősen csökkenti a piacokon a versenyt, a PC-s és konzolos szektorban, a multigame előfizetői szolgáltatások, a felhős játékstreaming szolgáltatások és a PC-s operációs rendszerek kapcsán is.

Az előzetes állásfoglalás szerint a Microsoft képes lehet és gazdaságilag érdekében állhat, hogy a riválisoknak kedvezőtlen stratégiákat folytasson.

A Microsoft közölte, hogy együtt dolgozik majd a trösztellenes hatósággal az aggodalmak megoldásán. Azt is mondta a cég, hogy több játékhoz adnának hozzáférést az embereknek, nem kevesebbhez, és a Sonynak nem kell aggódnia a Call of Duty elérhetősége miatt.

Az EU 2023. március 23-ig dönt arról, hogy zöld utat ad-e a felvásárlásnak. Hasonló aggodalmakat osztanak egyébként a britek is.

Azóta történt

Előzmények