Frissítést blokkoló programot adott ki a Microsoft az IE 11-hez

Hirdetés

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan a Microsoft tegnap a letöltési oldalán elérhetővé tett egy eszköztárat (Internet Explorer 11 Blocker Toolkit), melynek célja az, hogy a – főként vállalati – felhasználók, akik alkalmazni akarják ugyan a Windows következő frissítéseit az automatikus szolgáltatáson keresztül, ám a böngésző legújabb, 11-es verziójára még nincsenek felkészülve, illetve nem kívánják telepíteni, meg tudják óvni rendszerüket az automatikus update-től.

A következő nagy frissítésre készülő Microsoft júliusban adta ki az Internet Explorer 11-es fejlesztői verzióját Windows 7-re, majd ezt követte a múlt hónapban a már majdnem kész változat, a Release Preview. A blokkoló kiadása azt jelzi, hogy hamarosan kijön a végleges változat is – ahogy azt korábban jelezték, a Windows 8.1-gyel érkezik.

A kiadási megjegyzések szerint az automatikus frissítési szolgáltatáson keresztül hamarosan érkezik az IE 11 a Windows 7 SP1-et, illetve későbbi rendszert futtató gépekre, illetve a Windows Server 2008 R2 SP1-re, valamint a későbbiekre az update. Az eszköz csak az automatikus frissítést blokkolja, manuálisan telepíthető a program. A korábbi blokkoló programok (IE 8, IE 9, IE 10) az eltérő regisztrációs kulcs miatt nem használhatóak az IE 11 frissítésének letiltására.

Azóta történt

Előzmények