Minden nagyon értékes lett, aminek a nevében ott a Meta szó

A Facebook tulajdonosa gyakorlatilag egy cég nevéért fizetett ki nemrég 60 millió dollárt.

Hirdetés

A Meta Platforms (a Facebook tulajdonosa) a jelentések szerint 60 millió dollárért vásárolta fel a Meta Financial Group nevű bankot, gyakorlatilag pusztán azért, hogy megszerezze annak nevét.

Szakértők szerint ez azt jelzi, hogy a Facebook elképesztően komolyan gondolja: a metaverzum a társadalom jövője. A befektetők és a cégek hatalmas bevételi lehetőségeket látnak ebben a virtuális, internetalapú világban.

A Meta Financialt egyébként egy Beige Key LLC nevű cég vette meg, 60 millió dollárnyi készpénzért. Az nem derült ki, hogy ennek ki a tulajdonosa, de a Meta már megerősítette, hogy velük állnak kapcsolatban, és azóta náluk van minden jog. Elárulták, hogy a megbeszéléseket már a Facebook névváltása előtt elkezdték. A MetaBank maga is megerősítette, hogy a Facebook mögötti Meta a végső vevő. Nem kizárt persze, hogy a néven felül a kormányzati, pénzügyi cégekkel együttműködő mivolta miatt is kellett a Metának a cég, elvégre sok éve akar már saját digitális pénzt. Ez pedig ideális lenne a metaverzumban is, amit a Meta a mobilinternet utódjának lát. A metaverzum teljes kiépítéséhez állítólag a tech óriások együttműködésére és egy évtizedre van szükség.

Azóta történt

Előzmények