Emberszerű chatbotokkal ragasztana minket a Facebookra a Meta

Állítólag a Meta fő célja most az, hogy megtartsa a felhasználókat, és azok minél több időt töltsenek a szolgáltatásai előtt. Ehhez AI-alapú chatbotokat is bevetnek.

A Financial Times jelentése szerint a Meta arra készül, hogy már szeptember kiad egy rakás AI-alapú chatbotot, amelyek mind eltérő személyiséget képviselnek. Az emberszerű beszélgetést imitáló chatbotok prototípusai egy ideje már készülnek, a vállalat célja belsős források szerint az, hogy ezeket felhasználva ragasszák a szolgáltatások elé a felhasználókat, hogy azok minél több időt töltsenek a platformokon.

A közösségi óriás mindenféle megoldást bevet majd, a chatbotok kapcsán lesz olyan, ami egy szörfös stílusában ajánl úti célokat, de Abraham Lincoln utánzása is terítéken van. Javaslatokhoz és keresésekhez is ezeket a chatbotokat vetik be a jövőben.

Folytatódik majd a Llama 2 nyílt forráskódú AI-modell fejlesztése is, amit most a Microsoft biztosít az Azure felhőn keresztül, és Windowson fut.

A Meta vezetése számára most az egyik legfontosabb cél a felhasználók megtartása, többek között a Threads platformon, mivel az a felhasználók több mint felét elveszítette rövid idő alatt. A harmadik negyedévben egyébként felülmúlhatják a piaci várakozásokat reklámbevételek terén, így a tömeges leépítések, metaverzumos bukdácsolás, AI-lemaradás és hatalmas költségek miatt kialakult negatív kép lassan a múlté (legalábbis befektetői, elemzői fronton).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények