Egy vagyont költ a Mercedes a kecskeméti gyárára

Dollármilliárdokat költ a Mercedes is a gyárainak modernizálására, többek között Kínában, Németországban és Magyarországon is.

Az Automobilwoche magazin jelentése szerint a Mercedes a következő években dollármilliárdokat költ majd el arra, hogy modernizálja a gyárait Kínában, Németországban és Magyarországon – készülnek ugyanis az elektromos autókra történő átállásra.

Az EU az évtized végére nagy emissziócsökkentő-célt tűzött ki, 2035-re pedig a tervek szerint nem lehet majd belsőégésű motorral szerelt új autót eladni. A Mercedes azt mondja, ahol a piaci feltételek engedik, az évtized végére teljesen elektromos kínálatra állnak át.

A Mercedes a következő hónapokban a Rastattban lévő gyárát kezdi el átalakítani, utána sorban a többit is. A modernizációval csökkentenék az energiaigényt és a vízhasználatot is, valamint a festési rendszer gázfüggőségét. Fontolgatják továbbá a Tuscaloosában lévő amerikai gyár bővítését is, a jövőbeli intézkedések viszont mindenhol nagyban függnek az állandóan, újra és újra változó feltételektől, előírásoktól.

Előzmények