Megvan a GKM új infokommunikációs szakállamtitkára

Hirdetés

Bóna Ákost, a Szélessáv Közhasznú Alapítvány egykori kuratóriumi elnökét nevezték ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) informatikai szakállamtitkárává – áll a GKM mai közleményében. Az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozik majd az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése a hozzáférés, a tartalom, a szolgáltatások, illetve az informatikai biztonság területén, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának ellátása.

A 34 éves közgazdász szakember az IKT szektor több területén is dolgozott már: pályafutását 2002-ben kezdte az Interware Internetszolgáltató ZRt-nél, rövid ideig dolgozott többek közt az Externetnél vagy a Covysoft Networksnél, főszerkesztője volt az isite.hu online magazinnak, legutóbb pedig a Szélessáv Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedett.

Bóna a budapesti Western Maryland College (jelenlegi nevén McDaniel College) üzleti akadémián kezdte felsőfokú tanulmányait, később a bécsi Webster University diákja volt.

Azóta történt

Előzmények