2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Megújult és nemzetközi lett a magyarként indult PET Portál és Blog

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A privát szférát erősítő technológiák internetes tudásbázisa már három nyelven tanulmányozható.

Hirdetés

Alapjaiban újult meg az adatvédelemmel informatikai oldalról foglalkozó PET Portál és Blog technikai háttere, arculata és szolgáltatásainak köre, viszont változatlan maradt az a törekvés, hogy továbbra is a privát szférát erősítő technológiák fejlesztésének, alkalmazásának, illetve a privát szférát fenyegető jelenségek bemutatásának fóruma kíván lenni a mostantól nemzetközi tematikus szakportál, és persze változatlan az az elhivatott hozzáállás, amely eddig is lehetővé tette a közösségi szellemű, nonprofit alapú működtetést.

A tegnapi nyilvános bemutatón, amely egyben a nemzetközi portál hivatalos indítása is volt, már három nyelven lehetett elérni az anyagokat: angolul, magyarul és hollandul, s mindezt a látogatók érdeklődési köreinek megfelelően Fiatalok, Felnőttek és Profik kategóriába osztották az oldal szerkesztői. Az eddigi magyar tartalmat természetesen átemelték az új rendszerbe, így azok továbbra is rendelkezésre állnak.

PET Portal

 

A portál publikációs helyet ad az Európai Unió támogatásával az év elején indult nemzetközi projektnek, az adatvédelmi tudatosság skálájának bővítésére irányuló BROAD-nak (Broadening the Range Of Awareness in Data protection) is. A BROAD konzorcium tagjai a Közép-európai Egyetem, az Eötvös Károly Intézet és a Tilburgi Egyetem (Hollandia).

Három akcióterületen vannak már eredmények. Az első a „Survey and Feedback”, amelyben interjúk és egy online felmérés segítségével egy eddig kevéssé vizsgált, de a személyes adatokat kezelő rendszerek létrejöttében meghatározó szerepű réteg, az informatikus társadalom véleményét kívánták megismerni a személyes adatok kezelését illetően, majd az eredményeket az informatikusokkal és a rendszerek felhasználóival is meg kívánják osztani rövidesen. A második akcióterület egy többnyelvű internetes fórum létrehozása volt, amely a mostani átadással szintén megvalósult, s a vállalásnak megfelelően egyrészt portál, blog, fórum, illetve korszerű „webkettes” funkciókkal is rendelkezik, valamint mind az informatikus szakmának, mind a laikus közönség különböző rétegeinek felületet ad ismeretszerzésre és véleménycserére. A harmadik pedig a kreatív műfajok területe volt, amelyben professzionális színvonalú videoklipek készítésétől amatőr pályázatok kiírásán át egészen a szlogenversenyig sok eszközzel és műfajjal próbálták az alkotók ezt a sokak számára elvont és átláthatatlan területet megértetni és közelebb vinni az emberekhez.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.