Megújul az ECDL

Rugalmasabb lesz és tartalmilag is bővül a digitális írástudás nemzetközi tanúsítványa, az ECDL (European Computer Driving Licence; Európán kívül ICDL, azaz International Computer Driving Licence). A modernizált ECDL-től az illetékesek azt várják, hogy az jobban lépést tartson a mai munkaerőpiaci követelményekkel és valamelyest hozzájáruljon az ICT szektorban tapasztalt munkaerőhiány leküzdéséhez.

Hirdetés

A felfrissített anyagba olyan modulok is bekerültek, mint az IT-biztonság vagy az elektronikus aláírás, a tanúsítvány megszerzését azonban továbbra is 4 kötelező (operációs rendszerek kezelése, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, internetezés) és három szabadon választott (például kép- és webszerkesztés, prezentációkészítés) modul sikeres teljesítéséhez kötik.


Neelie Kroes az ECDL-ről

Az ECDL 1996-os indulása óta máig mintegy 13 millióan szerezték meg a tanúsítványt, ebből 430 ezren Magyarországon. A vizsgarendszer magyarországi felelőse a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Az általuk kezdeményezett és az ECDL Alapítvány bevonásával itthon 2008-ban bevezetett ECDL Select rakta le a most megújuló rendszer alapjait.

Azóta történt

Előzmények