Megjelent a Windows 7 SP1 RC

Windows 7 logóA Microsoft tegnap letölthetővé tette a Windows 7 és a Windwos Server 2008 R2 első szervizcsomagjának (SP1) kiadásra jelölt (RC) verzióját. Mint közölték: ez az utolsó nyilvános tesztváltozat, ezt követően már a végleges javítócsomag érkezik, a jelenlegi menetrend szerint valamikor 2011 első negyedévében.

Amint azt már többször megírtuk: az új pakknak köszönhetően a szerververzió funkciói két új virtualizációs eszközzel, a RemoteFX-szel és a Dynamic Memoryval bővülnek (e funkciókról további részletek angol nyelven itt olvashatók), de ezen túl az SP1 semmilyen új szolgáltatást nem vezet be. A Windows 7 esetében a javítócsomag egyszerűen a Windows Update-en keresztül már elérhető frissítések, valamint az ügyfelek és partnerek visszajelzései alapján készült hotfixek gyűjteménye.

Ennek megfelelően az SP1 RC letöltését és telepítését otthoni környezetben nem ajánlja a szoftvercég, a tesztverziót elsősorban a csomag kompatibilitását tesztelő vállalatoknak, fejlesztőknek szánják. A pakk 32 és 64 bites rendszerekhez letölthető a Microsoft weboldaláról, ezúttal már magyar nyelvű változatban is. Az RC telepítéséhez az esetleg korábban installált bétát el kell távolítani a számítógépről – figyelmeztet a cég.

Azóta történt

Előzmények