Megjelent a NOD32 új verziója

Hirdetés

Angol nyelvű változatban már elérhető az ESET vírusvédelmének és integrált internetbiztonsági programcsomagjának 4-es verziója. A vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32, valamint az ezen felül tűzfalat és levélszemétszűrőt tartalmazó ESET Smart Security a szoftvercég közleménye szerint gyorsabb és hatékonyabb lett, miközben továbbra is alacsony processzorterheléssel működik.

A szoftverekben új szolgáltatások is megjelentek, többek között a gaming üzemmód és a helyreállító CD létrehozásának lehetősége. Az előbbi funkció segítségével teljes képernyős használat esetén a figyelmeztetőablakok felugrása letiltható, aminek elsősorban a játékok és a prezentációk alatt van jelentősége. A helyreállító CD segítségével pedig lehetővé válik a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzése, így olyan esetben is megtisztíthatók a számítógépek, amikor egyébként a merevlemez kiszerelésére lenne szükség.

A 4-es verziójú ESET szoftverek azt is figyelik, hogy a számítógép akkumulátorról vagy hálózatról működik-e, és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását. Az új termékekbe bekerült az eddig önállóan letölthető SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás is, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését.

Az új szoftverek magyar nyelvű változatai néhány hónapon belül jelennek meg – közölte a hazai forgalmazó Sicontact Kft. Az ESET licencpolitikájának megfelelően azok a felhasználók, akik most vásárolják meg termékeket, vagy már rendelkeznek érvényes licenccel, egyaránt használhatják az aktuális magyar nyelvű változatokat vagy a most megjelent angol nyelvű szoftvereket, és az új generációs programok magyar nyelvű változatára azok megjelenésekor ingyenesen áttérhetnek.

Azóta történt

Előzmények