Megjelent az Outpost Firewall Pro új verziója

A közelmúltban elkészült az orosz Agnitum által fejlesztett Outpost Firewall Pro tűzfal és spyware-irtó legújabb, magyar nyelvű verziója, mely 64 bites operációs rendszereken is használható. Az Outpost Firewall Pro 4.0 védelmet biztosít a kémprogramok, leütésnaplózók, trójai programok és más rosszindulatú kódok ellen, továbbá megakadályozza, hogy a felhasználók személyes adataihoz illetéktelenek férjenek hozzá.

„Felelős IT-biztonsági szoftverfejlesztőként sosem állítanánk, hogy létezik 100 százalékos védelem. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy amennyire a mai technikákkal lehetséges, mi járunk a legközelebb ehhez, és egyértelműen biztosabb védelmet kínálunk, mint amit a felhasználók a Microsoft OneCare szolgáltatásban kínálthoz hasonló alapszintű tűzfalaktól remélhetnek” – szúrt oda a konkurenciának a termék bejelentése kapcsán kiadott közleményben Mihail Penkovszkij, az Agnitum marketing- és kereskedelmi igazgatóhelyettese

A szoftver új változatában a kémprogramvédelmet jelentős mértékben továbbfejlesztették, mely így a jelenleg ismert valamennyi rosszindulatú alkalmazás működését képes blokkolni. A még le nem írt kémprogramok elleni védekezés fokozása érdekében bevezették az alkalmazások kötelező ellenőrzését. Ennek folyamán az Outpost egy zárt környezetben (úgynevezett sandboxban) előzetesen szimulálja az adott alkalmazás működését, mielőtt engedélyezné a futtatást a számítógépen. A fejlesztők szerint ez a védelem nem lassítja le a rendszert.

Újdonság a játék mód is: amikor a felhasználó online játékot játszik, filmet néz a számítógépen vagy olyan tevékenységet folytat, amelyben nem szeretné, ha megzavarnák, a játék módban futó Outpost tűzfal nem jelenít meg a képernyőn felhasználói beavatkozást igénylő ablakokat. Ehelyett a hálózati hozzáférés engedélyezése vagy megtagadása a különféle alkalmazások számára a háttérben, automatikusan történik. A hozzáértő felhasználók makrókat is használhatnak a tűzfalszabályok önműködő kialakításához.

A tűzfalba integrált önvédelmi technológia megakadályozza, hogy az Outpost Firewall Prót egy vírus vagy kémprogram kikapcsolja. A technológia még akkor is védelmet nyújt, ha a kártevő azokat a billentyűleütéseket szimulálja, amelyek az Outpost deaktiválásához vezetnének. Az Outpost Firewall Pro folyamatosan ellenőrzi saját fájljait a merevlemezen, a regisztrációs adatbázisban elhelyezett bejegyzéseit, a memória állapotát és a futó szolgáltatásokat, így blokkolja a kártevő programok próbálkozásait.

Azóta történt

Előzmények