Megjelent az Oracle ingyenes webfejlesztő eszközének új verziója

Hirdetés

Az Oracle bejelentette az Oracle Application Express 3.0-s verziójának megjelenését. Az Oracle Application Express az Oracle Database 10g és a 2-es verziójú Oracle9i Database adatbázis-kezelőkkel szorosan integrált ingyenes eszköz, amely webes alkalmazások fejlesztésére szolgál. Segítségével a minimális programozási készségekkel rendelkező felhasználók is olyan biztonságos webes alkalmazásokat fejleszthetnek, amelyek az Oracle Database adatbázis-kezelőn belül futnak, és kellően rugalmasak akár néhány tucat vagy akár több ezer felhasználó kiszolgálására.

A szoftvervállalat kimondottan kis- és középvállalatok igényeit figyelembe véve nemrég Magyarországon is elindította az Application Express hostingszolgáltatást. Számos cég, amelynek alkalmazásait az ingyenes Application Express eszközzel fejleszti, nem rendelkezik megfelelő informatikai infrastruktúrával az alkalmazások működtetésére, és ezek beszerzése nagyon magas többletköltséggel járna számukra. Erre a problémára ad választ a február végén indult szolgáltatás, amely havi díj fejében biztosítja a szükséges hardvert, valamint a képzett szakembergárdát az elkészült alkalmazás biztonságos és olcsó működtetéséhez.

Az Oracle Application Express új verziója jó néhány új alkalmazástervezési, migrációs, kimutatáskészítési, biztonsági és webes szolgáltatási funkcióval bővült. Ilyen például a PDF dokumentumok nyomtatása, a Flash-grafikonok integrációja, a Microsoft Access migrációjának támogatása, a fejlett webes szolgáltatások, vagy az elemek létrehozása és elrendezése egyszerű egérműveletekkel.

Az Oracle Application Express 3.0 támogatja továbbá az Oracle Technology Network weboldaláról ingyen letölthető, egyszerű és könnyen használható, kész alkalmazásokat. Ilyen, például a Szakértői segítség (Ask the Expert), a Hibanyilvántartás (Bug Tracker), a Fórum (Discussion Forum), a Dokumentumtár (Document Library), a Probléma-nyilvántartás (Issue Tracker), a Személyek keresése (People Search), az Online áruház (Online Store) és a Szoftverprojektek (Software Projects), amelyek minimális programozási tudással, könnyedén testre szabhatók, rendszerbe állíthatók és a szervezeten belül megoszthatók.

Azóta történt

Előzmények