Megjelent az Acronis Backup & Recovery 11

Hirdetés

AcronisA héten megjelent az Acronis üzleti környezetbe szánt adatmentési és -visszaállítási megoldásának, a Backup & Recoverynek új, 11-es kiadása. Az orosz gyökerű, de egyesült államokbeli központú vállalat integrált alkalmazása windowsos és linuxos munkaállomások és szerverek, valamint virtuális gépek kezelését támogatja.

A Backup & Recovery a True Image Echo termékcsalád utódja (ez utóbbi otthoni felhasználásra szánt kiadását néhány éve mi is bemutattuk). Az új kiadásban az Acronis Universal Restore technológiát elérhetővé tették Linuxon is. Ez képes teljes rendszermentések (image-ek) visszaállítására a mentés alapját adó rendszerétől eltérő hardverre épülő gépeken is – immár nemcsak Windows, de Linux platform mellett is.

Számos funkcióval bővítették a virtualizált környezetek támogatását, bevezették az SSD-k támogatását, és javítottak a deduplikáció teljesítményén is. Az új verzióban lehetőség van közvetlenül vagy közvetve (a helyi lemezes tárolóról) menteni a felhőbe, ahogy több mentés helyi és távoli tárolására, valamint a régebbi mentések szalagra vagy olcsóbb lemezes rendszerekre történő átmozgatására. A központi menedzsment is kapott új szolgáltatásokat, ilyen az e-mailes figyelmeztetés, a hozzáférési engedélyek és a parancssori interfész.

Az Acronis Backup & Restore 11 különböző kiadásai már megvásárolhatók a cég viszonteladóinál.