Megjelent a Novell Security Manager

A Novell Security Manager powered by Astaro megjelenésével, mely teljes hálózati biztonsági megoldásként összesen hat határbiztonsági alkalmazást és integrált felügyeleti platformot biztosít egyetlen integrált Linux alapú alkalmazásban, a Novell látványosan javította rendszereinek biztonsági szintjét. A SUSE LINUX alapú alkalmazás átfogó biztonsági infrastruktúrája a hackerek, vírusok, férgek, levélszemét és betörések jelentette fenyegetések ellen nyújt védelmet. Automatikus frissítései révén rövid idő alatt képes reagálni az új fenyegetésekre, ezáltal csökkenti az effajta támadások okozta költségeket és munkakieséseket. Az általános webes felügyeleti platform egységes felülete egyetlen telepítő és jelentéskészítő eszközt biztosít, mely minimalizálja a szoftver bevezetésének és felügyeletének költségét és munkaigényét.

Hirdetés

A hat teljes mértékben integrált biztonsági szolgáltatás a következő: tűzfal, virtuális magánhálózati (VPN) átjáró, behatolásvédelem a támadások észlelésére és/vagy blokkolására a hálózaton, mely lehetőséget nyújt a rendszergazdák számára az azonnali üzenetküldés, a csevegés és a közvetlen (peer-to-peer) hálózatok és hasonló tevékenységek korlátozására, vírusvédelem több mint 100 000 vírusminta alapján, spamszűrés karanténba zárásással és jelentéskészítéssel, tartalomszűrés a nem kívánt weblapok elérhetőségének letiltásával.

A Novell bejelentette, hogy az eDirectory címtár egyes részeit rendelkezésre bocsátja a FreeRADIUS és a Samba nyílt forráskódú projektekhez, ezáltal lehetővé teszi, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők a Novell személyazonosság-kezelési infrastruktúráját alkalmazhassák és hitelesítő eszközként az eDirectory címtárat használhassák. A Novell eDirectory képezi a Novell Nsure személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásainak alapját, és egy komplex személyazonosság-tárat biztosít mind a felhasználói, eszköz és alkalmazás adatok, mind pedig az ezeket összekötő házirendek számára.

A másik hír a szoftvervállalat házatájáról, hogy a nyílt forráskódot használó fejlesztők ezentúl az eDirectory címtárat használhatják biztonságos hitelesítési motorként. A Novell pont azt a kódot biztosítja számukra, amellyel a biztonsághoz kapcsolódó, de korábban kiadásra nem került eDirectory API-kat (alkalmazásprogramozási felületeket) biztonsági hitelesítésre lehet használni. Ez a támogatás egy olyan helyzetet teremt, amelyben más gyártók és a nyílt forráskódú projektek is élvezhetik számos előnyét az eDirectory élvonalbeli biztonsági lehetőségeinek - amelyekhez eddig csak a Novell eDirectory felhasználók jutottak hozzá. Egyúttal megvalósítható lesz a hitelesítés olyan protokollok esetében is, melyek korábban még nem tudták támogatni az LDAP-t (Lightweight Directory Access Protocol - kis méretű címtárhozzáférési protokoll). A FreeRADIUS és Samba projektekhez közzétett eDirectory kód a http://www.freeradius.org és a http://www.samba.org címeken érhető el.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények