Megjelent a magyar NORTON ANTIVIRUS 2002!

Hirdetés

[Symantec sajtóközlemény]

2001. december 7. – Symantec, a világszerte piacvezető internet-biztonságtechnikai vállalat ma bejelentette, hogy megjelent a Norton AntiVirus 2002 magyar nyelvű változata. Norton AntiVirus 2002 a világon a legnépszerűbb vírusvédelmi megoldás, mely úgy fejlesztettek ki, hogy maximális védelmet nyújtson a vírusok ellen, anélkül, hogy lelassítani a felhasználó rendszerét vagy akadályozná munkáját. A termék automatikus vírusfelismerő és helyreállítási képessége, az automatikus interneten keresztüli frissítés lehetősége és a Windows Explorerrel való tökéletes összekapcsolás egyedülállóvá teszik a szoftvert. Most a Windows XP-vel kompatibilis Norton AntiVirus 2002 egyaránt szűri a kimenő és bejövő emaileket is, hogy megállítsa a vírusokat valamint az ún. proaktív Script Blocking technológiát-t alkalmazza, így biztosítva az optimális védelmet az új fenyegetések ellen.

"A Norton AntiVirus 2002 segítségével minden eddiginél könnyebbé válik a felhasználók számára rendszerük és adataik védelme a az internetes számítástechnika veszélyekkel teli világában." – mondta Pogány László a Symantec Magyarország vezetője. "A Norton AntiVirus 2002 piacra dobásával, mely egyike a legkifinomultabb és hathatósabb jelenleg elérhető vírusvédelmi megoldásoknak, a Symantec újra megerősíti rendíthetetlen elkötelezettségét a felhasználók védelme mellett."

A minimálisra csökkentve a felhasználói beavatkozást a Norton AntiVirus 2002 a kritikus feladatokat automatikusan elvégzi. Amellett hogy automatikusan helyreállítja a vírusok által megtámadott fájlokat, a Norton AntiVirus 2002 automatikusan frissíti a vírus definíciókat is, így megvédve a felhasználókat a legfrisebb, éppen csak felfedezett vírusok ellen is. Annak érdekében hogy a gyorsan terjedő, script-alapú vírusokat is hamar megtalálja, mint például az "I Love You" vagy az "Anna Kournikova" vírusok, a Norton AntiVirus 2002 tartalmazza az egyedülálló ún. Script Blocking technológiát, mely folyamatosan figyeli a scripteket és figyelmezteti a felhasználókat a vírus-szerű rosszindulatú viselkedésre, így megakadályozva a vírusok terjedését mielőtt azok megfertőznék a rendszert.

Norton AntiVirus 2002 ezek mellett korszerűen szűri az emaileket, széleskörű védelmet nyújtva az emailezők számára. Amellett hogy a POP3 protokollt használók számára automatikusan aktiválja az email védelmet, a Norton AntiVirus 2002 mind a bejövő, mind a kimenő emaileket szűri. Más, konkures programoktól eltérő módon a Norton AntiVirus 2002 megakadályozhatja, hogy az email programok vírusos emailt küldjenek vagy továbbítsanak.

AWindows Explorer-rel való tökéletes összekapcsolás, megújított felhasználói interfész és intelligens visszacsatolási lehetőségek segítségével a Norton AntiVirus 2002 felhasználói rendszerüket vírusmentesnek tudhatják. A felhasználók hozzáférhetnek a Windows Explorer vírusvédelmi funkcióihoz is—pontosan ott, ahol a fájljaik megtalálhatóak, anélkül, hogy egy külön alkalmazást kellene megnyitniuk. A Norton AntiVirus 2002 újdonságai közé tartozik a teljesen megújult felhasználói interfész, a leegyszerűsített, diszkrét figyelmeztetés, aktív linkek az online vírus-enciklopédiához, amikor arra a leginkább szükség van—ha a rendszer vírusos, és nem utolsósorban az új felhasználói dokumentáció. Intelligens figyelmeztetések segítségével a felhasználók így mindig informáltak vírusvédelmük helyzetéről, folyamatos visszacsatolást kapva arról, hogy rendszerük mennyire biztonságos.