Mégis tőzsdén marad az Antenna Hungária?

Eddig szinte biztosra vették a piaci szakértők az Antenna Hungária tőzsdei kivezetését. Az ÁPV Rt.-től nemrég 75 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést megvásárló új nagytulajdonos, a Swisscom ugyanis többször is jelezte, hogy nem kívánja a parketten tartani a társaságot.

A helyzet most változhat, ugyanis a legújabb hírek szerint az anyavállalatot a 66,1 százalékban tulajdonos svájci állam privatizálni akarja. Emiatt a Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy a Swisscom egyelőre nem siet a tényleges kivezetéssel, hanem megvárja az anyavállalat körüli helyzet tisztázását.

A Swisscom korábban úgy nyilatkozott, hogy százszázalékos tulajdonrészt kíván szerezni az Antennában, ezért 5250 forintos privatizációs árfolyamon hamarosan nyilvános vételi ajánlatot tesz a többi részvényesnek. (Pontos dátum egyelőre nincs, bár a Swisscom már a hónap közepén közzétette az ajánlat szövegét, de felügyeleti jóváhagyás még nem született.) A tőzsdei jelenlétet az egyszemélyes részvényes már nem tartaná szükségesnek, és egy októberi sajtóbeszélgetésen azt is jelezték, hogy a Swisscom-csoport leányvállalataiban – egy a Vodafone-nal közös mobilszolgáltatót leszámítva – nem közösködnek tulajdonostársakkal. A tőzsde elhagyására egyébként 75 százalékos tulajdonosi döntés esetén lehetőség van, így az ajánlat eredménye ezt nem befolyásolja.

Azóta történt

  • Mennyit kapott a Swisscom?

    Tegnap délutánig volt lehetősége az Antenna-részvényeseknek transzferálni papírjaikat a Swisscom részére az 5250 forintos nyilvános vételi ajánlatban.

Előzmények