Megint módszeresen támadják a kormany.hu-t

A Belügyminisztérium szűkszavú közleménye szerint több szempontból is hasonlít a mostani helyzet az egy hónappal korábbihoz.

Hirdetés

Május 3-án, az esti órákban a kormany.hu portált több hullámban és több mint hat órán keresztül külföldi gépekről módszeres támadás érte. A támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz – olvasható a Belügyminisztérium honlapján. A közlemény szerint „az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a kormany.hu portál elérhetősége helyreállt”, azonban kora délután újabb támadás kezdődött.

„A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket és ezáltal a magyar emberek biztonságát. Az érintett kormányzati szervek - a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve - felkészültek a további támadások kivédésére.”

A közlemény által is említett áprilisi támadás részletei a mai napig nem ismertek, a témában nyilatkozók konkrétumokat nem említettek, illetve mindössze annyi derült ki, hogy hatvankétezer támadás történt, ezt viszont kontextus nélkül a szakértőknek sem sikerült megfejteniük, mit jelenthet. Bár ígértek tájékoztatást, sem a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, sem az eset kivizsgálásáért felelős, így a kommunikáció jogát is magánál tartó belügy nem hozta nyilvánosságra az utólagos vizsgálat eredményeit.

Előzmények