A UPC megduplázza ügyfelei sávszélességét

A UPC Magyarország szeptember elején kivezeti a piacról chello márkanevű internetes csomagjait, melyeket Fiber Power néven új, gyorsabb le- és feltöltési sebességet kínáló konstrukciókra cserél le. Az új előfizetők már csak ezekre fizethetnek elő, a meglévő ügyfelek csomagjait pedig – a szolgáltató korábbi gyakorlatának megfelelően – automatikusan átállítják nagyobb sávszélességre.

Hirdetés

Amint Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója lapunknak elmondta: az előfizetőknél a maximális letöltési sebesség változatlan havi díj mellett legalább a kétszeresére, de az egyik csomag, a chello bronze esetében közel a négyszeresére gyorsul. A grátisz sávszélesség-növelés fokozatosan halad, de úgy tervezik, hogy legkésőbb november 15-ig a cég minden előfizetőjénél megtörténik. „Ezt követően a speciálisnak tekinthető Start csomagot nem számítva a legalacsonyabb letöltési sebességű ajánlat 15 megabites lesz a UPC-nél” – mondta.

A csomagmódosítás részleteit az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

Meglévő díjcsomag Sebességek Új díjcsomag Új sebességek
chello start 1 / 0,5 Mbps Internet Start 2 / 0,5 Mbps
chello bronze 4 / 1 Mbps Fiber Power 15 15 / 1,5 Mbps
chello silver 15 / 2 Mbps Fiber Power 30 30 / 3 Mbps
chello gold 25 / 3 Mbps Fiber Power 60 vagy 120 60 / 6 vagy 120 / 10 Mbps

Egyedül a chello gold előfizetők esetében nem lesz automatikus az átállás – árulta el Szűcs –, mégpedig azért, mert az ő csomagjuknak megfelelő új konstrukciók használatához már modemcserére is szükség van. Ezeket az ügyfeleket a szolgáltató személyesen fogja megkeresni, hogy felajánlja nekik a Fiber Power 60 vagy 120 ajánlatra történő váltást.

Azóta történt

Előzmények