Még lehet jelentkezni a 24 órás programozóversenyre


Nevezni a verseny hivatalos weboldalán lehet, a jelentkezési határidő 2009. február 21. A versenyen háromfős csapatok indulhatnak, de a regisztráció után arra is lehetőség van, hogy a csapat nélkül indulók csapattársakat keressenek az oldalon.

A nevezést követően 2009. február 28-án közép-európai idő szerint délelőtt 10 és délután 3 óra között kerül sor egy interneten keresztül lebonyolított előválogatóra, amelyen a csapatoknak 7–10 algoritmikus jellegű problémát kell megoldaniuk. Az itt legjobbnak bizonyuló harminc csapat kerül be a 2009. május 1–3. között, Budapesten megrendezett 24 órás döntőbe. Itt egyetlen, bár rendkívül bonyolult és komplex feladattal kell megküzdeniük a csapatoknak. Sem az előválogató, sem a döntő során nincs semmiféle megkötés a versenyzők által használható fejlesztőeszközökre, operációs rendszerre valamint írásos segédanyagokra vonatkozóan. Az előválogatóhoz hasonlóan a döntőben is a saját számítógépeikkel dolgozhatnak a versenyzők. A versenyzőknek lehetőségük van a tavalyi előválogató feladatokat gyakorlásképpen megoldani egy online ellenőrző rendszeren keresztül, mely szintén a hivatalos weboldalról érhető el. A rendezők az enni- és innivalón kívül csak az áramellátást és a versenyhez szükséges hálózati kapcsolatot biztosítják az egész napos megmérettetés során. Külső segítség igénybevétele természetesen nem engedélyezett.

A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják. Az összesítésben legtöbb pontot összegyűjtő csapat viheti haza a vándorkupát és a fődíjat. A verseny rangjához és színvonalához a támogatók által felajánlott 5000 eurós összdíjazás és a további nagy értékű tárgynyeremények járulnak hozzá. Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján.

Azóta történt

Előzmények