Hirdetés

Még idén frissítheti az RDNA-t az AMD

Mindez egy, a cég sikeres üzleti eredményeit ismertető konferenciabeszélgetésen hangzott el a cége vezető Lisa Su részéről.

Hirdetés

Elég jó évet zárt tavaly az AMD: egy nemrégiben tartott pénzügyi konferenciahívás során az ügyvezető Dr. Lisa Su által ismertetett adatok szerint például az utolsó negyedévben 170 millió dolláros nettó bevételt produkáltak, szemben az előző év hasonló időszakában elért 38 millió dollárral. A teljes évre vetítve a processzorokért és grafikus chipekért felelős Compute and Graphics szegmens 4,7 milliárd dolláros bevételt ért el, mely viszonylag szerény növekedést jelent ugyan a 2018-as 4,125 milliárd dollárhoz képest, viszont ezen időszak alatt futottak ki a PS4 és az Xbox One jelentette megrendelések is, melyek a korábbi években sokkal jelentősebb mértékben járultak hozzá az eredményekhez. Érdekes, bár nem túl meglepő adat, hogy az elhangzottak szerint hat éve nem voltak ilyen jó eladásaik, a GPU eladások pedig kétszámjegyű százalékos növekedést mutattak.

A pénzügyi számokon túl érdekes információk hangzottak el a RDNA architektúra jövőjével kapcsolatban is: azon túl, hogy az ígéretek szerint még idén megjelenhet az RDNA 2, mely a 7 nm+ node-ra épülne, és szerepet kaphatna a mostanában „Big Navi” becenéven ismertetett új csúcskategóriás VGA-ban, a meglévő RDNA arhitektúrán is csiszolnának, új verzióban piacra dobva a jelenlegi RX 5xxx-es sorozatot. Nem ez lenne egyébként az első ilyen lépése az AMD-nek, a CGN-nél többször is meglépték ezt, szép lassan haladva az egyes generációkon át.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD