Hogyan futtassunk régi windowsos alkalmazásokat a Vistán?

A Microsoft tegnap egy olyan, várhatóan népszerű alkalmazás első nyilvános tesztverzióját tette letölthetővé, amely abban segít, hogy a Vista operációs rendszeren futtathatók legyenek a korábbi windowsokra írott programok is.

Hirdetés

A Microsoft’s Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) bétája a Windows XP-re vagy Windows 2000-re írott alkalmazásokat egy virtuális PC-n futtatja Vistán – más verziókat egyelőre nem támogat, csak az előbb említetteket, de már készül a Windows 7-re alkalmas változat is. A végleges program a tervek szerint az év második felében jelenik meg, mely a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) része lesz. Az MDOP a Software Assurance licenccel rendelkezők számára lesz elérhető, s a MED-V-n kívül a következőket tartalmazza még: a Microsoft Application Virtualization (App-V), az Asset Inventory Service, az Advanced Group Policy Management, a Diagnostics and Recovery Toolset, illetve a System Center Desktop Error Monitoring.

MED-V

A Microsoft adatai szerint három év alatt 11,5 millió MDOP-t adtak el, s ezek az előfizetők a végleges MED-V-t ingyenesen kapják meg. A letöltéshez a Microsoft Connect oldalán kell Live ID-vel bejelentkezni, majd ki kell tölteni egy rövid kérdőívet. A cég egy új oldalt is elindított a fejlesztés iránt érdeklődőknek.

Azóta történt

Előzmények