Amerikai elnök akar lenni a tech guru

Hirdetés

A McAfee biztonsági cég alapítója, a mára egyéb ügyeivel igen kétes hírnévre vergődött 69 éves John McAfee közleményben jelentette be, hogy pályázik az elnökjelöltségre. Kampányának weboldala már el is készült, de egyéb részleteket csak későbbre ígér. Egyelőre annyit tudni, hogy Cyber Party néven új pártot kíván alapítani.

Programjáról a BBC-nek nyilatkozva csak annyit mondott, hogy az USA túlszabályozott, ennek ellenére mégis nagy gond megvédeni a magánszférát, illetve kitért arra, hogy országát olyanok vezetik, akiknek fogalmuk sincs a kiberbiztonságról, holott ez ma már létfontosságú.

McAfee nevessé vált cégét 1987-ben indította, de 1994-ben lemondott vezetéséről, és a biztonsági vállalkozást később az Intel 7,6 milliárd dollárért vette meg (és tavaly döntöttek úgy, hogy megszabadulnak a régi márkanévtől).

Ez időben a volt cégvezető már nem technológiai vagy üzleti munkássága miatt került a lapokba, hanem zűrös magánélete, italozása, drogozása miatt. Mindezt megfejelte azzal, hogy 2012-ben, miután megölték szomszédját, Belize-be menekült. Hogy miért, ma sem világos, mivel soha nem volt hivatalos gyanúsított, de McAfee azt nyilatkozta, hogy azért, mert félt, hogy a börtönben megölik. Nem sokkal ez után átlépte a guatemalai határt, és ott letartóztatták, majd deportálták az Egyesült Államokba.

Azóta történt

  • Fejlesszetek a hadseregnek!

    A védelmi miniszter sikerrel folytatja kampányát: óriási fellendülés várható az amerikai katonai célú informatikai fejlesztéseknél.

Előzmények