Mától elérhető az ingyenes wifi az IC-ken

Ma indítja el az ingyenes wifiszolgáltatás kísérleti projektjét a MÁV-START Zrt. – jelentette be ma a vasúttársaság. Amint arról az IT café már beszámolt: a fedélzeti internetet a nyáron tervezték bevezetni tíz, az északkeleti országrészben közlekedő 3. generációs kocsiban, de a kiépítési munkák elhúzódása miatt erre csak most került sor.

Szeptember 2-tól a Miskolcról 7.33-kor Budapestre induló Délibáb, a Keleti pályaudvarról 10.30-kor Miskolc felé induló Borsod, a Nyugatiból 12.23-kor induló Kócsag, a Miskolcról 13.28-kor Budapestre induló Borsod és a Keleti pályaudvarról 16.30-kor Miskolc felé induló Sajó IC-járatokon használható az ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés. A szolgáltatáshoz a mobilinternetes kapcsolatot a MÁV-START pályázatára egyedüli ajánlattevőként jelentkező Magyar Telekom (T-Mobile) biztosítja.

A vasúttársaság közölte, hogy a megvalósítás részleteiről szeptember 13-án ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást a megoldást szállító Magyar Telekommal közösen, addig pedig játékra hívja utasait. Azok az utasok, akik utazásaik során felismerik és lefotózzák a kocsik külső oldalán található wifimatricát, és fotóikat beküldik szeptember 12-én 12 óráig az ertekesites@mav-start.hu e-mail címre, okostelefont nyerhetnek, amelyet a Magyar Telekom Nyrt. ajánlott fel. A nyertesek nevét a szeptember 13-i sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra. Ezen a további fejlesztési tervekről is beszámolnak – olvasható a társaság közleményében.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények