A Mastercard tovább bővíti a banki kriptoszolgáltatásait

A Mastercard bemutatta legújabb programját, amely biztonságos és ügyfélközpontú kripto-szolgáltatások létrehozásában segíti a pénzintézeteket.

Közleményükben ismertetik, hogy a 2022-es Mastercard New Payments Index jelentés szerint a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, valamint a nemzetközi fogyasztók további 65 százaléka jelezte, hogy szívesen fektetne be a piacon, amennyiben azokat a jelenlegi, megbízható bankján keresztül tehetné meg.

Hirdetés

Éppen ezért a Mastercard piacvezető kriptopénz-szolgáltatókkal karöltve egy teljeskörű kripto-fizetés szolgáltatáscsomagot biztosít a pénzügyi szolgáltatók számára. A csomag segítségével ezek a bankok gördülékenyen, saját platformjaikon keresztül tudnak majd ügyfeleik nevében kripto-valutákkal kereskedni. A teljeskörű biztonság elérése érdekében a szolgáltatáscsomag részét képezi majd a Mastercard Crypto Secure is. Így a banki kirpto-szolgáltatás biztosan meg fog felelni a helyi szabályoknak és előírásoknak is. A teljes szolgáltatáscsomag összességében olyan innovatív megoldásokat kínál majd, mint:

  • Technológia, ami lehetővé teszi az olyan népszerű kriptovaluták, mint például a Bitcoin vagy az Etherum vásárlását, megtartását és eladását.

  • A Mastercard olyan biztonsági megoldásai, mint többek között a tranzakciófigyelés, kiberbiztonsági szolgáltatások, biometrikus adatok kezelése.

  • Olyan kripto utalást és kifizetéseket biztosító szolgáltatásokat, mint a nyílt bankolás és kripto-alapú bankkártyák. A Mastercard technológiáját használva a pénzintézetek ezen felül egyéni igényeiknek megfelelően olyan további kiegészítő szolgáltatásokat közül válogathatnak majd, mint a digitális nyugták használata és a hűségprogramok.

  • Kripto-programtervezés, ami magában foglalja az új szolgáltatások megtervezését és bevezetését, valamint a teljeskörű marketing tanácsadást is. A cél, hogy a közös munka érdekében direkt kapcsolat jöhessen létre a Mastercard valamint a bankok, fintechek és egyéb pénzügyi szolgáltatók között.

„A célunk egyértelmű – a kripto alapú szolgáltatások széles körű elérhetővé tétele a fogyasztók számára. Szeretnénk, ha minél többen tudnák használni ezeket a fizetési eszközöket a mindennapokban. A mai bejelentésünk egy izgalmas, új fejezetet nyit a kriptopiaci tevékenységeinkben, hiszen ezentúl a bankszektor erősségeire is tudunk majd támaszkodni célunk megvalósítása során. Olyan eszközöket ad ez a kezünkbe, mint a banki analitika és a csalásfigyelés. Minden pénzintézet szeretné a lehető legfejlettebb szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinek, mi a Mastercardnál pedig azon dolgozunk, hogy egyedülálló és biztonságos megoldásokat adjunk a pénzügyi közvetítők kezébe, melyek segítségével megvalósíthatják ezt a célkitűzést” – mondta Jorn Lambert, a Mastercard Digitális vezetője.

A könnyen hozzáférhető és biztonságos kripto-piac létrehozása továbbra is fontos cél marad a Mastercard számára, éppen ezért a cég kibővíti partnerségét a Paxos Trust Company nevű piacvezető blockchain infrastruktúra-kezelő vállalattal. A partnerség célja, hogy a Paxos kriptovaluta-kereskedelmi szolgáltatásokat tudjon nyújtani a bankok nevében. A Mastercard a saját technológiáját fogja felhasználni, hogy zökkentőmentesen integrálja a Paxos szolgáltatásait a már létező banki interfészekbe.

A szolgáltatáscsomagot jelenleg kísérleti programok keretében tesztelik és készítik elő. A szélesebb körű elérhetőséggel kapcsolatos további részletek várhatóan egy későbbi időpontban lesznek majd elérhetőek.

Azóta történt

Előzmények