Master Chief megtette, amit megkövetelt a Microsoft

(Röviden) A Microsoft elégedett az Xbox 360 játékkonzol év végi értékesítési adataival. Köszönhetően a Halo 3 és a Mass Effect szoftverkasszasikereknek a gépből a kulcsfontosságú ünnepi szezont magában foglaló negyedik negyedévben 4,3 millió darabot adtak el világszerte. „A 2007-es karácsony a játékipar számára hatalmas siker volt” – állította az eladási adatokról beszámoló közleményében a cég, hozzátéve, hogy még mindig az Xbox 360 tulajdonosok költenek legtöbbet hardverre és programokra. A Halo 3-ból szeptemberi premierje óta 8,1 millió példány fogyott.

Halo 3

A Microsoft versenytársai a becslések szerint tavaly 40 milliárd dollárosra hízott videojáték-piacon a Nintendo és a Sony, de a két japán vállalat egyelőre nem hozott nyilvánosságra adatokat játékgépei év végi forgalmáról. Szeptember végén a Wii 13,2, a PlayStation 3 pedig 5,6 millió eladott darabnál tartott; ugyanekkor az Xbox 360 13,4 milliós darabszámmal vezette a piacot.

A Microsoft ugyancsak tegnap elismerte, hogy a tömeges regisztrációk miatt fennakadások tapasztalhatók a játékkonzolhoz szolgáltatásként elérhető Xbox Live online rendszerben: a hálózat leterheltsége miatt sokan nem tudnak feljelentkezni. A több mint 8 millió tagot egy ingyen játékkal próbálják meg kárpótolni a kellemetlenségekért – jelentették be.

Azóta történt

Előzmények