Máshogy emlékszik a Vodafone az ítéletre

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma 2004. március 9-én szóban kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős ítélete a Vodafone Magyarországot a NETÉRT Egyesület által benyújtott kereseti kérelem négy pontja közül mindössze egyben marasztalta el, egyebekben a NETÉRT Egyesület keresetét elutasította – olvasható a mobilszolgáltató közleményében.

A NETÉRT Egyesület 2004. március 9-én kiadott sajtóközleményét pontosítandó a Vodafone Magyarország ezúton tájékoztat, hogy a Fővárosi Bíróság csupán azt fogadta el, hogy a 2003. február 15-én módosított Általános Szolgáltatási Feltételek 8.4.1 pontjának utolsó bekezdésében foglalt "adatforgalom függvényében" kitétel – tehát nem a teljes rendelkezés – tisztességtelen, egyebekben a felperesi keresetet elutasította. A szóbeli bírósági ítélet szerint a Vodafone nem tévesztette meg a fogyasztókat a GPRS Internet korlátlan hozzáféréssel kapcsolatban; korábban ugyanezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata is.

Az írásos, hivatalos ítélet ismerete nélkül a Vodafone Magyarország Rt. elhamarkodottnak ítéli a NETÉRT Egyesület sajtóközleményének a "lehető legnagyobb nyilvánosságra hozatalra" vonatkozó kitételét, ugyanis a nyilvánosságra hozatal körülményeit jogszabály határozza meg. Ezzel párhuzamosan a Vodafone Magyarország Rt. leszögezi, hogy a jogerős ítélet meghozatala után természetesen mindenben a jogerős ítéletben előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények