Meta-fiókkal lehet majd belépni Zuckerberg virtuális valóságába

A Metához köthető VR-headsetekre való belépéshez mégsem kell Facebook-fiók, Mark Zuckerberg lemondott erről a követelményről, és egy új Meta-fiókot vezet be.

Sokáig felháborodást okozott egyes körökben, hogy állítólag Mark Zuckerberg nyomására a Metához köthető VR-headsetekre való bejelentkezéshez Facebook-fiók kellett, és ezen a követelményen egy ideig nem is akartak változtatni.

A jelentések szerint végül feladta ezt a dolgot Zuckerberg, így a Meta nemrég bejelentette, hogy a headsetekre való belépéshez már nincs szükség a Facebook-fiókra (az ötletről elsőként tavaly beszéltek). Bár a közösségi kapcsolatokat megőrzik, de elegendő lesz egy új típusú Meta-fiókot használni augusztustól.


[+]

Az új bejelentkezési megoldással a Meta-fiók eszközszintű hozzáférést és a megvásárolt appok kezelését biztosítja, a Meta Horizon-profilok pedig a virtuális tér közösségi kapcsolatait jelenítik meg. Egy fiókközpontban összekapcsolhatóak lesznek a facebookos, instagramos és messengeres kapcsolatok is ezzel.

Ha ezzel a lehetőséggel valaki nem él, akkor csak az appokban egyesítik az adatait, számolási és biztonsági okokból. A Meta szerint a projekt biztosítja a metaverzum folytonosságát – a cég nem titkolt célja többek között az, hogy keresztplatformos funkcionalitást biztosítson, miközben az adatokat összegyűjti különböző környezetekből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények