Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Máris itt az utód: augusztusban indul a Taxify

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Napi.hu

Egyetlen nap sem telt el az Uber kivonulása óta, máris bejelentkezett az űrt kitölteni kívánó észt startup, mely a szabályok szerint kíván játszani.

Alig néhány órával azután, hogy vasárnap délben az Uber felfüggesztette hazai tevékenységét, az alkalmazást a hazai alkalmazásboltokból elérhetetlenné tették és az utolsó utas is becsukta maga mögött az ajtót, már meg is érkezett az utód: a Taxify augusztusban indul Budapesten.

Az észt vállalkozásról 2014-ben írtunk, mint az Uber kihívójáról. A Napi.hu beszámolója szerint a cég azt ígéri, betartják a taxisrendeletet, viszont technológiában és életérzésben hozzák mindazt, amit az Uberben szerettek a felhasználók. A fix tarifás rendszerhez idomuló árazásért cserébe készpénzes fizetési lehetőség, e-számlára, illetve taxiórás, nyomtatott bizonylatra is számíthatnak az észak-európai társasággal utazók.

A cég szóvivője a lapnak elárulta, hogy bár direkt megkeresést nem intéztek az Uber hazai sofőrjeihez, azok "tömegszámra jelentkeztek" maguktól is. A szabályok betartását, így az autók sárgítását azzal segíti majd a Taxify, hogy a megtett út arányában térítenek vissza százalékot a sofőröknek.

Előzmények

 • Elhagyja Magyarországot az Uber

 • Két vagy három taxis alkalmazás tesztje

  Már csak pár nap van a parlament tavaszi ülésszakából. Elvileg döntenek majd arról, hogy az Ubert tiltsák, vagy netán maradhat. De mit tudnak a hazai appok?

 • Az Uber új kihívója: Taxify

  Az észtek nem aprózzák el magukat sofőrök toborzásával, létező taxi társaságokra építenek. Több céggel tárgyalnak. Hamarosan indulhatnak Budapesten.

 • Budapestre jön a taxigyilkos alkalmazás

  A hasonló vállalkozások egyre növekvő népszerűsége az egész világon elszabadította az indulatokat az érintett vállalkozásoknál. Az állítólag Budapestre is készülő Uber a magyar taxisok szerint csak illegálisan működhetne a fővárosban.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.