Márciusban érkeznek hazánkba az új Samsung tévék

A Samsung korábban már a CES kiállításon megvillantott valamit abból, hogy mire készül az idei évben tévés fronton, de a cég csak most mutatta be hivatalosan a 2019-es termékpalettáját.


[+]

A nagyszabású portói eseményen kiderült, hogy kínálat kiemelt termékei közé tartoznak a QLED 8K, valamint a QLED 4K tévék. A 8K Q950R modelljei 65 hüvelykestől egészen 98 hüvelykes kivitelig érhetők el, míg a 4K Q90R, a Q85R, a Q80R, a Q70R és a Q60R modellek 43-tól 82 colos képernyőméretig terjednek. A teljes 2019-es QLED termékvonal összesen több mint 20 modellből áll. A vállalattól megtudtuk, hogy a Samsung a felhasználói igényekre válaszul, hosszabb távú stratégiájának részeként a 2019-es kínálatban minden eddiginél nagyobb számú ultranagy tévé érhető el. A HIS Markit által biztosított globális üzleti adatok alapján 2,1 millió 75 colos vagy nagyobb méretű tévé került forgalomba 2018-ban, 2019-ben további 43 százalékos növekedés várható, így év végére 3 millió ultranagy televízió kerül a piacra. 2022-re ez a szám az 5,8 milliót is elérheti

A cégtől kapott információk értelmében az 8K-s modellek után már a Samsung új QLED 4K-s készülékei is az új fejlesztésű Quantum Processzorral érkeznek, amelynek köszönhetően a 4K-s tévék bármilyen forrásból származó tartalmat képesek átalakítani. A mesterséges intelligenciára (AI) épülő felskálázási technológia segítségével az új QLED 4K TV-k optimalizálják az alacsonyabb felbontású tartalmak 4K képernyőkön történő megjelenítését, így a felbontáson túl a színek élénkségét, a képminőséget és a hangot is minden jelenetben. Hát nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ez a valóságban hogyan is működik, úgyhogy várjuk a tavaszt, és remélhetőleg ki tudjuk próbálni a 2019-es készülékeket.