Már lehet jelentkezni a Google önvezető autójának tesztjére

A Waymo 100 darabos flottáját 500 kisbusszal bővíti, a phoenixi lakosok pedig pályázhatnak a kéthónapos próbakörre.

Az arizonai Phoenixben élők számára megnyitotta a jelentkezést az Alphabethez tartozó Waymo, így két hónapra megkaphatják az autót, ami a városon belül bármikor, bárhová elviszi őket. A Waymo azt is bejelentette, hogy a 100 darabos flottát 500 további Fiat-Chrysler Pacifica Hybriddel bővíti, ezzel igazán komoly mennyiségű gyakorlati tapasztalatot szerezve a vállalatnak.

Készült egy kisvideó is, amiben ugyan nem sok szerep jut az onboard felvételeknek és az útvonalaknak, ám a bemutatott család lelkesen magyarázza, milyen helyzetekben jön jól a saját magát vezető kocsi: az édesapa megspórolja a dugóban araszolás feszültségét, az édesanya nem igényel segítséget a közlekedéshez, a gyerekek pedig egyszerűen csak élvezik, hogy ők lehetnek az elsők, akik élesben használhatták a technológiát.

Azóta történt

  • Elveszik a munkát? Lesz másik!

    A Google anyavállalatának elnöke az MIT számítástechnikai és mesterséges intelligencia laborjában beszélt arról, hogy több munkahelyet teremt a negyedik ipari forradalom, mint amennyit elvesz.

  • A Google is a teherautók felé fordul

    Még csak egy kamion járja az utakat, de ez lesz az új irány. A Waymo 8 év tapasztalatával kezdi meg az integrálást.

  • Rugalmas kaszni balesetekhez?

    A Waymo szabadalma bonyolultabb mint a légypapíros gyalogosvédelem, de egyelőre ez is csak egy ötlet. Ha viszont beválik, nagy siker lehet.

Előzmények