Már csak napjai vannak hátra a Flash Playernek

Az Adobe fél éve jelentette be, hogy végleg kivégzik a Flash Playert, amely még január 12-ig működik, de utána nem fogja elindítani a Flash tartalmakat.

A vállalat már minden olyan linket törölt az oldaláról, amelyen keresztül elérhetők a Flash tartalmak fejlesztését és lejátszását biztosító szoftverek, most pedig arra kérik a felhasználókat, hogy a rendszerekre telepített Flash Playert is töröljék. Ehhez a Windows és macOS esetében is részletes segítséget adnak az előbbi linkeken keresztül.

A törlésre azért van szükség, mert a Flash Player eleve nem fogja lejátszani a tartalmakat az első bekezdésben említett dátum után, így haszontalanná válik a számítógépen belül. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a jövőben felfedezhetnek olyan sérülékenységeket, amelyeket pusztán a telepített alkalmazás mellett is ki lehet használni. Ennek a kockázatát szünteti meg a beépülő modul manuális eltávolítása.

Az Adobe a fentieken túl arra kéri a felhasználókat, hogy ne próbálják meg alternatív forrásból beszerezni a Flash Playert, ezek ugyanis ellenőrizetlen alkalmazások lehetnek, amelyek esetlegesen káros kódokat tartalmazhatnak.