Már a csomagot is figyeli a Nest külső kamerája

A Google okosotthon rendszerének tagja szólhat, ha megérkezett a netes rendelés, és arra ügyel, hogy ne lopják el azt.

Az eredetileg okos és szépen dizájnolt termosztáttal a piacra berobbanó Nest cég egy ideje már a Google birtokában van, márkaneve pedig különböző okosotthonos termékekre kerül rá. Ezek közé tartozik egy olyan kapucsengő, melybe kamera is került, és ezzel nemcsak azt látjuk akár az interneten keresztül, távolról is, hogy ki áll ajtónk előtt, hanem különböző okos funkciókkal is felruházták. Ezek közül a legújabb egy intelligens csomagfigyelő megoldás, mely elsősorban a netes rendelések érkezését vagy elszállítását tudja nyomon követni.


[+]

A rendszer persze nem egyéb, mint a megszokott mozgásfigyelés kombinálása egy viszonylag alapszintű képfelismeréssel, hiszen csak annyit tesz, hogy a látómező egy bizonyos szegletében ügyel a csomagszerű objektumok megjelenésére vagy eltűnésére, és ezt érzékelve értesítést küld nekünk. Ez adott esetben egyébként arra is jó, hogy az ilyen ajtó elé tett csomagokra vadászó tolvajokat is elriassza, akiket egyébként csak különböző ötletes módszerekkel tudnánk leszoktatni tevékenységükről.

Azóta történt

  • Magyar cég terjeszkedik Kanadában

    Az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar vállalkozás szolgáltatásai 2024 végére várhatóan ezer torontói lakásban lesznek elérhetőek.

Előzmények