1987. május 13.

Megjelenik a Turbo C programozási nyelv 1.0-s verziója, mely elsőként kínált integrált (szerkesztő-fordító-futtató) fejlesztési környezetet a C nyelv számára az IBM-kompatibilis PC-ken. A nyelvet eredetileg Bob Jervis dolgozta ki Wizard C néven, s ezt vásárolta meg a Borland.

Hirdetés

Turbo C

Forrás: wikipedia

Azóta történt

  • 1992. május 14.

    A Texas Instruments bejelenti, hogy elkezdik árusítani saját processzorukat, melyet az Intel korszakalkotónak számító 80486-os chipje versenytársának szántak. Erre utalt a név is, mivel a terméket – később komoly vitákat okozva – szintén 486-osnak nevezték el. A több változatban megjelent processzort a Cyrix Corp. tervezte, ám nem sikerült elérni a várt áttörést.

Előzmények

  • 1995. március 2.

    Megjelenik a CodeGear (ekkor még Borland Software Corporation) által kifejlesztett negyedik generációs programozási nyelv, a Windows grafikus felületen futó, Object Pascal-alapú Delphi első verziója.

  • 1972. január 7.

    Debrecenben megszületett Gervai Péter informatikus, a magyar Wikipedia alapítója és fejlesztési vezetője. A „grin” nicknevű, a nyílt forrású szoftverek területén számtalan eredményt felmutató Gervai 2008 őszétől a Wikimedia Magyarország elnöke.